Alternativa k espressu aneb v čem si připravit perfektní kávu doma

Káva je nejen nápoj lahodné chuti, ale našemu tělu nabízí i celou řadu zdraví prospěšných látek. Někdo na ni žehrá, jiný na ni nedá dopustit. Milovníci kávy na ni chodí do speciálních kaváren nebo si ji připravují doma. Pokud hledáte alternativu ke kávovaru, nabízí se hned několik možností. Dobrou kávu si můžete připravit v moka konvičce, french pressu, V60, manuálním pákovém překapávači nebo džezvě. To jsou nejčastější způsoby, jak si připravit chutnou kávu. Tu si můžete objednat v kávovém obchůdku na stránkách vybornakava.cz. Některé alternativní druhy přípravy kávy si nyní přiblížíme.

Moka konvička

Principem přípravy kávy v tomto přístroji je použití vysokého tlaku vodní páry. Moka konvička se začala používat v první polovině dvacátého století. První modely byly vyrobeny v dílně Alfonsa Bialettiho. Konvička má tři části – nádobku na vodu, zásobník pro kávu a konvičku. Celá konvička je vyrobena z potravinářského hliníku.

French press

Principem přípravy kávy v tomto zařízení je louhování a filtrace kávy mleté. Nádobka, v níž probíhá filtrace, je vyrobena ze skla. French press pro přípravu kávy začali používat jako první ve Francii, v 19. století.

V60

Za výrobou V60 stojí Japonsko. Tento dripper měl původně nádobu vyrobenou ze skla, ale v současné době se můžeme setkat i s nádobkami keramickými, měděnými nebo dokonce plastovými. Nádobka má tvar kužele, do něhož se vkládá speciální filtr, přes nějž se káva filtruje do nádobky.

ROK Espresso Maker

Jedná se o manuální pákový presovač, pro jehož výrobu se používá tvrzený hliník.Výhodou je, že pro přípravu kávy v tomto přístroji není potřeba přívod elektrického proudu

ROK Espresso Maker postačí upevnit k podložce, funguje na principu páky. Pokud si jej objednáte, v balení naleznete páku (portafiltr), plastovou odměrku a adaptér, v němž připravíte dva šálky kávy.