Avokádo: Jaké nakupovat a jak jej využít v kuchyni?

Avokádo sice patří mezi druh ovoce, ale konzumujeme ho především ve slané variantě. Už jste mu také přišli na chuť? Jestli ne, přinášíme vám dnes pár tipů, jak si avokádo dopřávat a jaké v obchodě vybírat?

Správná volba

Důležitá je správná volba avokáda, mnoho osob totiž ochutnalo avokádo nezralé, které chutná opravdu hrozně a díky tomu na něj zcela zanevřela. Avokádo je přitom zdrojem zdravých tuků a mnoha minerálních látek. Kupujte avokádo, které je jich trochu měkčí, pokud koupíte tvrdé avokádo, podstupujete riziko, že je tzv. podtržené a doma vám správně nedozraje. Avokádo konzumujte až ve chvíli, kdy je měkké a jeho konzistence je podobná máslu.

Pár tipů

Z avokáda si můžete připravit skvělý dip quacamole, přidat jej do toustů, připravit si avokádovou pomazánku na chleba, zabalit jej do palačinek, skvěle chutná jako přísada v salátu, do smoothie, ale také jako příloha k chilli con carne. Avokádo chutná skvěle a je pro nás velmi zdravé. Pusťte ho do své kuchyně i vy.