Zdravá dýňová polévka dokonale zahřeje

Urodila se vám na zahradě dýně a vy nevíte, jak ji zpracovat? Připravte si domácí dýňovou polévku, která přes podzimu dokonale zahřeje a zasytí. 

Ingredience:

  • 500 g dýně
  • 1 brambora
  • zeleninový vývar
  • smetana ke šlehání
  • špetka skořice a kari koření
  • dýňová semínka
  • olivový olej

Příprava dýňové polévky je nesmírně jednoduchá. Základem je kvalitní dýně, nejlépe dýně hokkaido, která se pro přípravu polévky skvěle hodí. Dýni hokkaido nemusíte ani loupat.

Začněte tím, že si dýni omyjete, rozkrojíte a vydlabete ji. Nyní je na vás, zda zvolíte pečení dýně v troubě či ji budete vařit ve vodě či vývaru, což je jednodušší varianta. Dýni jednoduše pokrájíte spolu s oloupanou bramborou, zalijete vývarem a vaříte do doby, než je zelenina uvařená.

Poté rozmixujete dýni ručním mixérem a podle potřeby rozředíte. Polévku osolte, přidejte trochu skořice a kari koření a vmíchejte smetanu. Nechte povařit a servírujte polévku zakápnutou olivovým olejem a posypanou opečenými dýňovými semínky. Přejeme dobrou chuť!