Recept: Kurkumové latte zahřeje a chrání před vznikem zánětu

Už jste slyšeli o kurkumovém latte? Kurkumové latte má překrásnou podzimní barvu právě díky obsahu kurkumy. Připravte si tento chutný nápoj doma, zahřeje vás a potěší chuťové pohárky i váš organismus. 

Příznivá kurkuma

Kurkuma je oblíbeným kořením používaným hojně v Indii, je také součástí kari, proto je tak krásně žluté. Kurkuma obsahuje barviva kurkuminoidy, které mají pozitivní vliv  na organismus, chrání před vznikem zánětu a ochraňují jaterní buňky. Kurkuma je také prevencí vzniku kardiovaskulárních onemocnění. Má mnoho příznivých vlivů na organismus, proto bychom si ji měli dopřávat pravidelně.

Kurkumové latte

Pro přípravu kurkumového latte budete potřebovat jen 250 ml mandlového mléka, lžičku sušené kurkumy, svitek skořice, trochu černého mletého pepře a lžičku třtinového cukru. Nejdříve si v kastrůlku ohřejte mléko, do které přidáte kurkumu, skořici, pepř a cukru. Přiveďte směs k varu, poté odstavte a přelijte do šálků. Posypat můžete navrch latte trochou skořice. Přejeme dobrou chuť a zdraví v těle!